Umetnost u javnom prostoru naselja

Duboko verujemo da umetnost nije i ne treba da bude elitistička i hermetička, ograničena na zatvorene prostore umetničke galerije. Smatramo da umetnost oplemenjuje ljude i čini njihove živote sadržajnijim i kvalitetnijim. Zato želimo da umetnost dopre do ljudi i nađe mesto u njihovim životnim prostorima, onima koje koriste svakog dana. Naša je namera  da iskoristimo mogućnosti koju pruža arhitektura naselja Belville.Novi izlagački prostor u Beogradu

U subotu 15. marta u u naselju Belville, otvorena je galerija PROTOTIP koja je nastala kao rezultat saradnje uprave ovog naselja i Umetničke asocijacije Prototip. U saradnji sa Stambeno poslovnim kompleksom Belville, Umetnička asocijacija Prototip je u okviru projekta “Belville - umetnost grada” otvorila galeriju PROTOTIP koja ima za cilj da stanovnicima Belvilla, Novog Beograda, ali i svim drugim građanima ponudi kulturni sadržaj koji je do sada nedostajao u ovom delu grada. Kroz intenzivnu izlagačku delatnost domaćih i stranih umetnika, u galeriji će biti organizovani i raznovrsni interaktivni i edukativni programi poput radionica, predavanja i instalcija u javnom prostoru.

Samostalna izložba TADIJE JANIČIĆA


Otvaranje: 26. septembra 2015. u 18 h


Ovogodišnji finalista nagrade Mangelos predstavlja recentnu seriju novih slika koje obuhvataju radove manjeg formata u kojima autor nastavlja da prepoznatljivim vizuelnim izrazom komentariše različite aspekte svakodnevnog života. Jednostavni i komunikativni, tematski sadržaji ovih radova uvode posmatrača u umetnikove lucidne i duhovite ospervacije, kako lične svakodnevice, tako i fenomena društvene tranzicije, što nazivi predstavljenih radova i potvrđuju (Duško i Darko, Hvala na jutarnjem seksu, Balkan Boys...).


 Više informacija >>>Nova forma izlaganja

U okviru posebnog projekta Windows Art u 4 izloga lokala koje je Umetnička asocijacija Prototip dobio na korišćenje a koji se nalaze neposredno do same galerije, na nedeljnom nivou predstavljamo nove radove i umetnike i tako obogaćujemo ponudu same galerije i činimo je akraktivnijom. U pitanju su instalacije, video radovi, fotografije, printovi, crteži ali i raznovrsni multimedijalni sadržaji.

Laki komadi