Mapirana kultura je posebno dizajnirana mobilna aplikacija posvećena svim ljudima koji su zainteresovani za kulturu i umetnost. Naša aplikacija Vam nudi funkcionalnu mapu Beograda sa lokacijom svih naših muzeja i drugih kulturnih institucija, njihovim lokacijama i trenutnim programima. Uz vrlo jednostavan alat na prstu ćete imati sve potrebne informacije o kulturnom nasleđu, izložbama i različitim projektima posvećenim srpskoj umetnosti i istoriji. Mapirali smo sve beogradske muzeje i galerije u kojima možete videti blago od praistorije do novije savremene umetnosti. Mapa i spisak svih ustanova doneće Vam sve potrebne informacije o lokacijima muzeja, radnom vremenu, kontakt podacima i web stranicama.


Spisak izložbi i događaja se neprestano ažurira, što znači da ćete u svakom trenutku imati sve potrebne informacije o muzejskim programima i drugim aktivnostima.


Ovu aplikaciju možete da preuzmete i pre dolaska u Srbiju i Beograd i time se unapred upoznati sa kulturnom ponudom, kako bi Vaš boravak u Beogradu bio efikasniji.


Praksa svih većih svetskih gradova, koji su istovremeno turistički centri i promoteri kulture, ogleda se u pružanju kvalitetnih informacijama za turiste o mestima i događajima koji se u njima dešavaju. Turističke informacije nisu važne samo za njih same, već i za lokalnu zajednicu i kulturnu scenu, omogućavajući im da bude vidljivije i da pokažu sve svoje vrednosti, poboljšavajući na ovaj način kulturnu ponudu destinacije. Praksa turističkih i kulturnih metropola je da proizvode mobilne aplikacije, koje na specifičan način uvode turiste u sve značajne kulturne i umetničke događaje kao poseban oblik informisanja. Srbija, njen glavni grad Beograd, ovom mapom i aplikacijom informišu I nude turistima spisak svih institucija kulture i događaja koji se u tom trenutku dešavaju.


Ukoliko koristite neke od novih Huawei telefona I nemate Google Play uslugu instalcioni fajl aplikacije možete skinutu ovde   download >>>

IMG-ae377e4039fd2e87ba03b5d117bd9344-V.jpg

Mapa se direktno obraća turistima i podiže kvalitet turističke ponude jednog grada. Ona omogućava detaljan uvid u najznačajnija kulturna dešavanja Beograda kao jednog od glavnih nosilaca turističke ponude u oblasti kulturnog turizma. Ovakav uvid u četvoromesečna dešavanja omogućio bi i planiranje dolazaka više puta. Turistima bi omogućila potpunije upoznavanje sa kulturom jedne sredine na profesionalan način a ne kao slučajnost. Turističkoj zajednici bi omogućila potpuniji razvoj i upravljanje mogućnostima i kapacitetima, kao i dvosmeran odnos. Sa druge strane veća posećenost će imati uticaja i na strategiju održivosti manjih institucija, jer će im povećati posetu. Mapa omogućava bolju vidljivost koja bi se konsekventno odrazila i na kvalitetnijoj kulturnoj ponudi koja bi uključila izradu raznih pratećih materijala.